Jordbærmousse

Oppskrift (6 personer)

400 g jordbær
3 dl kremfløte
3/4 dl melis
1-2 ts vaniljesukker

Jordbærmousse:
Skyll jordbærene. Ta seks av til pynt, og fjern stilkene på resten. Legg dem på et kjøkkenhåndkle slik at de kan renne av og tørke. Mos jordbærene med en gaffel. Pisk fløte, melis og vaniljesukker til et fast skum i en bolle. Settes i kjøleskapet i 30 minutter slik at det blir kaldt. Vend jordbærmoussse ned i kremen. Fordel jordbærmoussen i 6 porsjonsformer. Pynt til slutt jordbærmoussen med  jordbær.

BLÅBÆRMUFFINS

Blåbærmuffins oppskriftOppskrift

250g smør romtemperert
2 dl sukker
2 dl brun sukker
6 dl hvetemel
2 dl melk
3 ts bakepulver
4 store egg
1 ts vaniljeekstrakt
Ca. 1/2 pose med frosne blåbær

Pisk smør og sukker hvitt, og pisk deretter inn ett egg om gangen. Pisk vaniljeekstrakt, siktet hvetemel og bakepulver forsiktig inn i egg/sukker- blandingen vekselsvis med melken. Rør inn de frosne blåbærene forsiktig og fyll muffinsformer 3/4 fulle. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 20-25 minutter. (Best resultat får du hvis du bruker et muffinsbrett i stål under papirformene slik at de ikke flyter utover, og lar dem avkjøles i 10-15 minutter på muffinsbrettet).

Disse muffinsne kan fryses. Pakk dem inn i plast før du legger dem i fryseren og lar dem få lov til å tine i plasten når du tar dem ut. Da vil de være saftige og gode når du skal spise dem.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.