Selbulemse
Oppskrift (Ca. 17 – 20 lemer)
1,5 kg hvetemel
300 g siktet rugmel
1 1/2 ss hornsalt
1 1/2 ts salt
ca. 1,5 l melk
ca 150 g smør
Selbulemse
Melk og smør varmes opp og blandes med resten av ingrediensene.
Lemsene kjevles ut til takkestørrelse og stekes på begge sider på takke.
De kan være lett brunprikkede etter steking.
Etter steking bløtes lemsene på oversida og legges oppå hverandre.
Når alle lemsene er stekt, bløtes lemsene på motsatt side og legges på nytt oppå hverandre.
Klining til selbulemse
1kg smør
3dl kremfløte
6dl sukker
Fløten varmes litt og piskes sammen med smør og sukker til en luftig smørkrem.
Lemsene er nå bløtt på rettsiden – den siden som ligger opp under første steking.
Lemse skal klines på vrangen.
En og en lemse klines med smørkremen, brettes i 2 og deles opp i 5 trekanter.
Selbulemse pakkes og legges i fryser.
Her finner du flere oppskrifter på bakst!