Selbulemse

Oppskrift (Ca. 17 – 20 lemer)

1,5 kg hvetemel
300 g siktet rugmel
1 1/2 ss hornsalt
1 1/2 ts salt
ca. 1,5 l melk
ca 150 g smør

Selbulemse
Melk og smør varmes opp og blandes med resten av ingrediensene.
Lemsene kjevles ut til takkestørrelse og stekes på begge sider på takke.
De kan være lett brunprikkede etter steking.
Etter steking bløtes lemsene på oversida og legges oppå hverandre.
Når alle lemsene er stekt, bløtes lemsene på motsatt side og legges på nytt oppå hverandre.

Klining til selbulemse
1kg smør
3dl kremfløte
6dl sukker

Fløten varmes litt og piskes sammen med smør og sukker til en luftig smørkrem.
Lemsene er nå bløtt på rettsiden – den siden som ligger opp under første steking.
Lemse skal klines på vrangen.
En og en lemse klines med smørkremen, brettes i 2 og deles opp i 5 trekanter.
Selbulemse pakkes og legges i fryser.

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.