17. mai-frokost

17 mai frokostDet er få dager ellers i året hvor så mange samles til høytidelig frokost som på nasjonaldagen vår. På en 17 mai-frokost skal Champagne eller musserende boble i glassene, og utvalget på bordet skal være fristende og mangfoldig. Er man kun et fåtall som kommer sammen, kan man alltids velge å servere kun et par retter. Vi foreslår da Eggs Benedict etterfulgt av jordbær med mascarponekrem.

Barnas dag

Husk for all del at 17. mai, først og fremst er barnas dag. Tilpass derfor 17. mai-frokost menyen slik at det alltids er noe på bordet som kan friste overspente små gutter og jenter. Frokostmuffins er et godt eksempel på mat som metter og stagger blodsukkeret både hos små barn og slitne russ. Hvis du også serverer jordbærsmoothies, blir det nok godt mottatt.

Tradisjonell 17.maifrokost

En tradisjonell 17.mai-frokost består som regel av røkelaks eller gravlaks med eggerøre, roastbeef med remulade og potetsalat, kylling med waldorfsalat, spekemat med flatbrød og rømme samt gode oster. I tillegg kommer kanskje diverse pålegg og selvfølgelig jordbær. Vi har samlet en del av våre oppskrifter på tradisjonelle retter til en vellykket 17.mai-frokost, samt et par velsmakende nye alternativer. Mye kan gjøres ferdig dagen i forveien, og det er også lov til å fordele oppgaver blant venner og familie, slik at alle bidrar med hver sin rett.

Foto: Monica Friedrich
Styling: Karina Florentz / Kjersti Edvartsen

Amarula vanilla spice ostekake med bringebær og sitron

Dette er en rask og nydelig ostekake til 17.mai som de fleste voksne forsyner seg flere ganger av. Den er rask og lage, men trenger kjøling i noen timer. Lag den gjerne dagen før den skal serveres. Smakene fra Amarulaen er milde og gir ostekaken god motstand og fylde.

Amarula iskrem

Guacamole og reker

Gratinerte reker med parmaskinke

Laksetartar

Osteiskake

Sjokolade og lakris iskrem

Sjokolade- og lakrisis

Reker i chiliaioli

Fiskespyd med chilimajones

Helkokt laks med agurksalat og rømme

Blinis

Jordbærsorbet

Avokado med reker

Kongekrabbe med mango og cocktailsaus

Eggerøre

Ferskengelé

Frokostmuffins

Gravlaks

Eggs Benedict

Jordbær med mascarpone

Jordbærsmoothie

JORDBÆRSUFLÉ

Kyllingleverpate

Landpaté med cumberlandsaus

Ostekake med bringebær

Ovnsbakt ørret

Pai med squash og røkelaks

Potetsalat med reddik

Roastbeef

Røkelaksrøre

HELSTEKT KYLLING MED SITRON OG BASILIKUM

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
17 mai frokost
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)