Tyttebærfromasj

Oppskrift (4 personer)

5 gelatinplater
2 1/2 dl h-melk
3 eggeplommer
1 dl sukker
3 1/2 dl kremfløte
150 g tyttebær
3 ss sukker

Tyttebærfromasj:
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Press vannet godt ut av den og smelt den i vannbad. Kok opp melken. Rør eggeplommene og 1 dl sukker lett og luftig. Spe røren med den kokende melken under kraftig visping. Rør inn den smeltede gelatinen, og sett blandingen til avkjøling. Rør tyttebær og sukker lett sammen. Pisk fløten til en lett krem, og rør inn tyttebærene. Tilsett blandingen forsiktig i eggeblandingen når den begynner å stivne. Fyll massen i en fuktet form som rommer ca. 1 liter. Sett den i kjøleskapet. Hvelv formen over på et passende fat, og pynt tyttebærfromasj med pisket krem og friske tyttebær.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.