Teposjerte pærer

TEPOSJERTE PÆREROppskrift (4 personer)

1 l vann
330 g sukker
2 poser Earl Grey te
1 kanelstang
4 mellomstore grønne pærer

Teposjerte pærer:
Skrell pærene pent, og la stilken være igjen. Hell vann, sukker, kanelstang og teposer i en tykkbunnet gryte og kok opp. Fjern teposene og legg pærene i. Dekk dem med bakepapir og legg en tallerken eller et mindre lokk over for å holde pærene nede. Reduser varmen og la det simre i 35–40 minutter til pærene er myke. Ta pærene forsiktig opp og legg dem på et fat. Sett opp varmen og la det som nå er sirup koke videre til det er litt tykkere i ca. 20-25 minutter.  Hell sirupen forsiktig over pærene og server teposjerte pærer. Hvis ønskelig kan du servere enten pisket krem eller iskrem til.

Her finner du oppskriften på vaniljeis: Iskrem oppskrift

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.