Sjokoladetrøfler

SjokoladetrøflerOppskrift (Ca. 30 stykk)

2 ½ dl kremfløte
300 g mørk sjokolade
2 ss cognac
½ ts kanel
1 dl kakaopulver

Sjokoladetrøfler Dag 1:

Kok opp fløten og trekk kjelen av varmen. Brekk sjokoladen i mindre biter opp i kjelen og rør til sjokoladen har smeltet. Tilsett konjakk og kanel og rør godt rundt. Hell blandingen i en avlang form, f.eks. en brødform. Dekk med aluminiumsfolie og la den stå natten over i kjøleskapet.

Sjokoladetrøfler Dag 2:

Bruk et kulejern (de man vanligvis bruker til å lage fruktkuler med). Skyll jernet i varmt vann, og lag kuler. Rull trøflene i kakaopulveret og sett dem i kjøleskapet. Du kan også rulle trøflene i hakkede nøtter eller kokosmasse.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Sjokoladetrøfler – disse er lette å lage, men resultatet blir best hvis du lager de over 2 dager. Sjokoladen rekker da å bli kald og det er enklere å få pene kuler.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.