Jordbærsorbet

Jordbærsorbet søtt friskt og veldig godtOppskrift (gir ca. 1 liter sorbet)

2 kurver norske jordbær (ca. 800 gram)
200 gr sukker
1 dl vann
1 økologisk sitron og saften av den

Rens og skyll jordbærene.
Kjør jordbærene, sukkeret og vannet i en kjøkkenmaskin til du har fått en fin purè.
Bland inn og smak til med sitronsaft etter eget ønske.

Ønsker du en jordbærsorbet uten fruktrester siler du blandingen og fjerner fruktrestene.

Tips: Hell satsen i iskremmaskinen og følg dens instruksjoner. Ta gjerne ut massen av ismaskinen og hell den i ønsket beholder rett før den fryser og plasser beholderen i fryseren. Etter 30 – 40 minutter vil du ha en nydelig jordbærsorbet klar til servering.

Tekst/Foto/Styling: Kulinarisk.no / Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.