Jordbærsuflé

JORDBÆRSUFLÉOppskrift jordbærsuflé  (4 personer)

500 g jordbær
150 g sukker
4 middels store egg
1 vaniljestang
2 1/2 ss maizena
Litt mykt smør

Jordbærsuflé:
Smør 4 sufléformer med smør og dryss dem med litt sukker. Sett dem til avkjøling i kjøleskapet.  Fjern stilkene på jordbærene og del dem i to. Kjør jordbærene i en food processor til en jevn konsistens. Tilsett 100 g av sukkeret i food processoren  og kjør til en puré. Press deretter bærpureen gjennom en finmasket sikt ned i en stor gryte.

Rør maizenaen ut med 4 ts vann i en liten bolle og rør den til en pasta. Varm opp pureen på middels varme og kok opp under konstant omrøring. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene i gryten sammen med maizenapastaen. Fortsett å røre til pureen begynner å tykne. Ta den av varmen og la den avkjøle. Sett den så i kjøleskapet i 10 minutter. Forvarm ovnen til 200°. Separer eggene og pisk eggehvitene sammen med resten av sukkeret til det tykner. Tilsett eggehvitene i pureen og og vend dem forsiktig inn. Fordel blandingen i sufleformene og stek dem i ovnen i 10 minutter eller til de har hevet seg over kanten på formene.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Jordbær nytes i mange varianter nå i sommer. Vi lager blant annet jordbærsuflé som smaker helt fantastisk.

JORDBÆRSYLTETØY

Jordbærsyltetøy Oppskrift (Gir ca. 2 liter jordbærsyltetøy)

4 l rensede jordbær
1,2 l sukker

Jordbærsyltetøy :
Skyll bærene og legg dem i en gryte. Gi dem et raskt oppkok uten sukker, og la dem koke til de er myke. Hell i sukkeret og rør til det er oppløst. Gi så syltetøyet et godt oppkok. Fyll det direkte over på varme, skåldede glass og lukk dem når de er fylt helt opp.

Jordbærsyltetøy er utrolig godt og det er veldig enkelt å lage.

Her finner du flere oppskrifter på pålegg!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.