Iskrem oppskrift
– grunnoppskrift som skal smakstilsettes
Oppskrift (gir 1 liter)
3,5 dl kremfløte
3,5 dl melk
1,5 dl sukker
4 eggeplommer
¼ teskje salt
Kjør sammen eggeplommer og sukker i en miksmaster til sukkeret smelter inn i plommene.
Først er blandingen mørk gul, deretter blir den lys gul.
Dette er en tykk eggedosis så det tar litt tid før sukkeret er oppløst.
Varm melken i en kjele under omrøring.
Ved oppkok tar du kjelen av komfyren og lar det kjøle seg ned i noen minutter.
Hell så forsiktig 0,5 dl av melken i en tynn stråle over i egg- og sukkerblandingen mens blandingen kjøres i miksmasteren.
Vær forsiktig, og ta kun litt i om gangen så blandingen ikke blir for varm.
Den varme melken varmer eggene, noe som gjør at klumper unngås i neste steg.
Hell resten av eggedosisen over i kjelen med resten av melken, legg til saltet.
Sett kjelen på lav varme, og varm opp med konstant omrøring.
Fortsett å varme blandingen til den når rundt 75 grader.
Ta kjelen av komfyren, og hell i fløten og la blandingen kjøle seg til den blir kald.
Dette kan gjøre i kjøleskap i minst fire timer, eller i et isbad i cirka 30 minutter.
Blandingen må være helt kald før du setter den i ismaskinen sammen med ønsket smakstilsettning.