Kandisert ingefær
Oppskrift kandisert ingefær
150 g fersk ingefær
3 ½ dl sukker
2 dl vann
Skrell ingefæren og skjær den i mindre biter. Kok opp 2 ½ dl av sukkeret og legg ingefæren i. La det småkoke i 2 timer. Hell av laken og legg ingefæren på bakepapir. Dryss resten av sukkeret over og la ingefæren tørke i et døgn før du bruker den.
Bruk den som pynt på kaker eller i konfekt og desserter!
Dessert
- Dessert – oppskrifter fra bunnen av
- Appelsinris – gammel og god påskedessert
- Appelsinfromasj – tradisjonell, frisk og nydelig
- Banankrem – dessert og kakefyll
- Biscotti italienske kjeks
- Blåbærsuppe med krem
- Brente mandler – julegodt eller vertinnegave
- Bringebærsuffle med deilige norske bringebær
- Brødpudding – tradisjonell dessert av rester
- Churros med sjokolade – spansk frokostrett
- Coconut Cream pie – nydelig dessert
- Creme brulee – verdens beste dessert?
- Eplegrøt – tradisjonell, enkelt og godt
- Eplestrudel – tradisjonell og nydelig tysk dessert
- Ferske bær med zabaione – italiensk dessert med norske bær
- Ferskengelé – smaksrik gele
- Fikener med mascarponekrem
- Gresskarstrudel – amerikansk variant på eplestudel
- Grillet ananas – perfekt sommerdessert på grillen
- Grillet fiken
- Hvit sjokoladefondue
- Hvit sjokolademousse med bær
- Iskrem – hjemmelagd is er best
- Ispinner – enkelt og sunt – barnas favoritt is
- Jordbær med mascarponekrem – Søtt, godt og sommerlig
- Jordbærgele – den beste lager du selv
- Jordbærkoldskål – klassisk dessert
- Jordbærmousse – nydelige kremede jordbær
- Jordbærsuflé – smaker helt fantastisk godt!
- Kandisert ingefær – konfekt og dessertpynt
- Karameller – forførende gode
- Karamellpudding – fløyelsmykt vidunder
- Koldskål – tradisjonell dansk dessert
- Lys sjokolademousse – lettlaget og nydelig
- Mangomousse – deilig frisk mango og sitron
- Mojitogranité
- Multekrem – norsk tradisjonsdessert
- Nektariner med cognac og mascarponekrem
- Ovnsbakte fiken – fyldig og kompleks dessert
- Panna cotta
- Panna cotta med honning og bringebær
- Pikekyss – små marengser
- Pistasjis – fra bunnen av med pistasjkjerner
- Plommepai i jernpanne – lettlaget og velsmakende
- Rabarbragrøt – tradisjonell norsk dessert
- Rabarbragrøt med vaniljesaus – kremet smak av sommer
- Riskrem med jordbær og pistasienøtter
- Riskrem med rød saus – tradisjonell norsk juledessert
- Rød saus til riskrem
- Sagosuppe – tradisjonell dessert med sagogryn
- Sitronfromasj – gammel og god tradisjonsdessert
- Sitrongranita – forfriskende økologiske sitroner
- Sjokolademousse – en luftig og sikker vinner til dessert
- Sjokolademousse med kaffe – for kaffe og sjokoladeelskere
- Sjokoladetrøfler – nydelige å enkelt og lage
- Smuldrepai med rabarbra, pisket krem og vaniljeis
- Smørvafler med krem, sjokoladesaus og bringebær
- Stekt banan – server med vaniljeis og sjokoladesaus
- Stikkelsbærkompott – enkelt og lage
- Sviskekompott – tradisjonell dessert
- Teposjerte pærer – velsmakende dessert
- Terter med sommerens bær – fylt med nydelig eggekrem
- Tilslørte bondepiker – nydelig og frisk
- Trollkrem – urnorsk tradisjonsdessert
- Tropisk melonsalat med mynte
- Tyttebærfromasj – nydelig fromasj med tyttebær
- Vaniljepudding – mild og god
- Verdens enkleste ostekake – enkel, rask og nydelig
Om oss
Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.
Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.