Goro

Oppskrift (ca. 30 goro)

3 eggeplommer
2 1/2 dl kremfløte
200 g sukker
600 g smør (romtemperert)
750 g hvetemel
1 1/2 ts kardemomme

Vips sammen eggeplommer, kremfløte og sukker.
Rør inn hvetemel og kardemomme og kna deretter inn romtemperert smør.
Dekk deigen med plastfolie og sett kjølig i minst 2 timer eller over natten.
Kjevle ut deigen så tynt som mulig.
Klipp gjerne et mønster i papp etter størrelsen på jernet, slik at du enkelt kan skjære ut riktig størrelse på leiven.
Kakene stekes pent gulbrune, og klippes eller skjæres straks til jevne kanter.

Gir ca. 30 goro

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.