Julemiddag – oppskrifter

For mange er det ikke julaften før det er servert middag. Vi vil gjerne ha forrett, hovedrett og dessert som skal være helt lik julemiddagen vi har spist så lenge vi kan huske. Det er mange tradisjoner som skal vedlikeholdes og kunnskapen formidles videre til de neste generasjonene. Enten du er team ribbe, team lutefisk eller team pinnekjøtt – her har du alle julens favorittmåltider samlet på ett sted!

Lutefisk

Lutefisk med bacon, ertepuré, kokt potet, smør, sennep og sirupNår det kommer til de tradisjonelle julerettene, er kanskje lutefisken den enkleste å tilberede. Fisken baker du i ovnen mens du koker poteter, lager en enkel ertepuré og steker bacon.

Lutefisk

Tradisjonell juletorsk

Tradisjonell juletorsk

Kalkun med stuffing og Waldorfsalat

KALKUN MED STUFFING OG WALDORFSALATKalkun med stuffing og Waldorfsalat er et skikkelig festmåltid. Mange amerikanere nyter kalkun som sin tradisjonelle julemiddag.

Kalkun med stuffing og Waldorfsalat

Ribbemiddag

Ribbemiddag JulemiddagSprø svor, surkål, rødkål, saus, medisterkaker … mye å huske på hvis du skal servere ribbe på julaften. Her har du alle oppskriftene du trenger til et vellykket måltid!

Ribbemiddag

Dansk fleskestek

Dansk fleskestek med vin JulemiddagDansk fleskestek er en tradisjonell julemiddag i Danmark. Vi gleder oss over all matglede desember byr på. I dag serverer vi ekte dansk matglede med dansk fleskestek.

Dansk fleskestek

Pinnekjøtt med kålrotstappe

pinnekjøtt JulemiddagPinnekjøtt vinner stadig mer terreng som favoritt på julebordet. Noen av oss kan synes det er litt i salteste laget, men det blir det garantert ikke hvis du velger å lage det på mesterkokken Eivind Hellstrøms måte. Han vanner også ut kjøttet, men i tillegg koker han opp en grønnsaksbuljong som han koker kjøttet i. Vi lover deg at det er det beste du har smakt!

Pinnekjøtt med kålrotstappe