Vegetar taco med portobello og rødkålslow

Vegetar taco med portobello Oppskrift (4 personer)

2 store portobellosopp
1 dl limesaft
1 dl olivenolje
1/2 ts salt
3/4 kopp rødkålslow. Se oppskriftene under «Taco-tilbehør & sauser». (Ev. bruk finkuttet, ubehandlet rødkål)
1 avokado
1 bunt koriander
1 jalapeño, renses for frø og kuttes tynt
1 boks valgfrie bønner (gjerne sorte og hvite bønner, eller black eyed beans )

Fremgangsmåte vegetar taco:

  1. Rens soppen for stilk og mariner den i: limesaft, olivenolje, salt og én spiseskje finkuttet koriander. La marinaden stå i fire til åtte timer.
  2. I mellomtiden kan du lage rødkålslow og limekrem (se «Taco-tilbehør & sauser»).
  3. Rens avokadoen og kutt i fine biter.
  4. Finkutt jalapeño.
  5. Hell av væsken til bønnene i en sil.
  6. Grill soppen på en grill eller i grillpanne i to minutter på hver side. La hvile i ett minutt, og kutt deretter opp i fine terninger.

Server vegetar taco i tortilla, fylt med avokado, koriander, jalapeño, rødkålslow, og sorte bønner. Serveres med limekrem.

Foto/Tekst: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist

Fredags-taco er ikke meksikansk mat

Cinco de Mayo - Fredags-taco er ikke meksikansk mat

Cinco de Mayo er en meksikansk helligdag som oppsto etter at meksikanerne seiret i den franske invasjonen av Puebla. Nå feires dagen med musikk, dans, parader og mat. Bli med på feiringen! Ved å innta en kulinarisk opplevelse som overstiger fredags-tacoen flere hakk, vil du kjenne deg som en meksikaner på denne dagen du også.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.