Del oppskrift

Vietnamesiske vårruller

Oppskrift (4 personer)

16-20 små rispapir
1-2 gulrøtter
1 agurk
1-2 selleristenger
½ mango
1 avocado
Mynteblader

Lages med tynne rispapir. I motsetning til kinesiske vårruller skal de vietnamesiske ikke frityrstekes. Skjær gulrøtter, agurk og selleri samt mango i fyrstikkstore biter. Skjær avocadoen i strimler. Lag én rull om gangen: Hell kokende vann i en tallerken og legg det første rispapiret i vannet. Dypp og vend papiret, som blir bløtt på et øyeblikk. Plasser papiret på en skjærefjel og legg en stripe mynteblader på og legg litt av hvert av det øvrige fyllet på. Drypp ev. med litt soyasaus. Brett sidene inn og rull vårrullen stramt sammen. Lag de resterende ruller på samme måte.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.