Limekrem

LimekremOppskrift

1 kopp gresk yoghurt
1 ss majones
1/2 lime med saft og cest/ finrevet skall
1/4 jalapeño uten frø
1 hvitløksfedd
1 klype salt
1 neve koriander
1/2 dl vann

Fremgangsmåte:

Ha i alt i en foodprosessor eller i en grinder, og kjør godt sammen. Smakes til med litt salt.

Limekrem smaker fantastisk friskt og syrlig med mye gode nyanser av krydder. Den er perfekt til grønnsaker, sopp og fiskeretter, men smaker også nydelig til det meste av kjøtt fra grillen.

Foto/Tekst: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist

Fredags-taco er ikke meksikansk mat

Cinco de Mayo - Fredags-taco er ikke meksikansk mat

Cinco de Mayo er en meksikansk helligdag som oppsto etter at meksikanerne seiret i den franske invasjonen av Puebla. Nå feires dagen med musikk, dans, parader og mat. Bli med på feiringen! Ved å innta en kulinarisk opplevelse som overstiger fredags-tacoen flere hakk, vil du kjenne deg som en meksikaner på denne dagen du også.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.