Del oppskrift

Ovnsbakte auberginer

Aubergine
Oppskrift

1 aubergine
1 fedd hvitløk, knust
En liten kvist  rosmarin, grovhakket
Nykvernet salt og sort pepper
50 g nyrevet fersk parmesan
Litt grønt til pynt
Olivenolje

Skjær auberginen i passe tykke skiver på langs. Legg auberginskivene i et dørslag og dryss godt med salt imellom lagene.  La dørslaget stå i kjøkkenvasken i ca. 30 minutter. Saltet vil da trekke ut bitterheten i auberginen. Skyll deretter bort saltet og tørk auberginskivene med kjøkkenpapir. Riss inn kryss med en kniv i snittflatene, og dryss med litt grovt salt, hvitløk og rosmarin. Legg auberginskivene i en ildfast form og og hell rikelig med olivenolje over. Bak i  i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 minutter. Server med revet parmesan og  gjerne en grønn salat.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.