Gresskarpure
Oppskrift
1 kg gresskar (hokkaido)
1 løk i terninger
5 dl grønnsakskraft
1 dl matfløte
1 rød chili uten frø, finhakket
1 ss fersk ingefær, finhakket
2 ts fersk salvie, finhakket
Salt
Gresskarpure
Vask og bak gresskaret i ovnen på 180° i 1 time.
Del det i to og skrap ut kjernene.
Skjær gresskaret i terninger.
Kok opp grønnsakskraften sammen med løken og tilsett gresskaret.
Kok i i et par minutter.
Hell av kokevannet, men ta vare på det.
Mos gresskar og løk med en potetmoser.
Spe med kraft og fløte til du får en fløyelsesmyl konsistens.
Smak til med chili, ingefær salt og salvie.
Her finner du flere oppskrifter med grønnsaker!
Lyst på noe annet enn poteter til halloweenmiddagen? Gresskarpuré er et godt alternativ, som smaker aller best sammen med kylling og kalkun.