Del oppskrift

Gresskarpure

Gresskarpure oppskriftOppskrift

1 kg gresskar (hokkaido)
1  løk i terninger
5 dl grønnsakskraft
1 dl matfløte
1 rød chili uten frø, finhakket
1 ss fersk ingefær, finhakket
2 ts fersk salvie, finhakket
Salt

Gresskarpure
Vask og bak gresskaret i ovnen på 180° i 1 time.
Del det i to og skrap ut kjernene.
Skjær gresskaret i terninger.
Kok opp grønnsakskraften sammen med løken og tilsett gresskaret.
Kok i i et par minutter.
Hell av kokevannet, men ta vare på det.
Mos gresskar og løk med en potetmoser.
Spe med kraft og fløte til du får en fløyelsesmyl konsistens.
Smak til med chili,  ingefær salt og salvie.

Her finner du flere oppskrifter med grønnsaker!

Lyst på noe annet enn poteter til halloweenmiddagen? Gresskarpuré er et godt alternativ, som smaker aller best sammen med kylling og kalkun.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.