Gresskargnocchi med gorgonzolasaus
Oppskrift (4 personer)
750 g butternut squash, i terninger
3 dl hvetemel
1 eggeplomme
25 g smør
Sort pepper, nykvernet
Litt fersk basilikum, finhakket
Gorgonzolasaus:
1 knivsodd salt
50 g smør
1 knivsodd pepper
50 g gorgonzolaost
Gresskargnocchi med gorgonzolasaus
Legg gresskaret i en gryte med kokende vann og kok til den er myk.
La den renne av og press gresskarkjøttet gjennom en sil.
Legg gresskarkjøttet tilbake i gryten og tilsett smør.
Kok under omrøring på svak varme til væsken har dampet bort og gresskarmosen har tyknet.
Ta gryten bort fra platen og rør inn mel, eggeplomme og pepper til en løs deig.
Legg en liten ss av blandingen i håndflaten og form til en ball.
Trykk ballen litt ned med en gaffel.
Kok opp rikelig med vann i en gryte.
Legg et par gnocchi i om gangen.
De er ferdige når de flyter opp til overflaten.
Bland gorgonzola og smør sammen i en liten gryte over svak varme.
Varm opp under omrøring til sausen er kremet og har fått den rette konsistensen.
Smak til med salt og pepper.
Legg gnocchien i dype tallerkener og hell gorgonzolasausen over. Avslutt gresskargnocchi med gorgonzolasaus med basilikum og nykvernet sort pepper.
Her finner du flere oppskrifter med grønnsaker!
Liker du gresskar og gorgonzola? Da er det bare å glede seg til du har laget eller får servert gresskargnocchi med gorgonzolasaus!