Stuet spinat

Oppskrift (4 personer)

250 g spinat
5 dl vann
1/2 ts salt
1 ss smør
1 ss hvetemel
1 1/2 dl kremfløte
Muskat, salt og pepper
1 ts smør

Rens spinaten og fjern stilkene. Skyll spinaten godt og kok den i lettsaltet vann i ca. 2 minutter. La den renne godt av. Klem den for å få ut mest mulig vann. Hakk spinaten. Smelt smør i en gryte. Rør inn mel og spe med fløte. Kok i 2-3 minutter. Tilsett spinaten og smak til med muskat, salt og pepper. Kok opp og tilsett 1 ts smør.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

SELLERIROTMOS

SellerirotmosOppskrift

1 stor sellerirot, i små terninger
100 g smør
Salt og hvit pepper

Kok selleriroten i usaltet vann til den er mør. Hell av vannet, tilsett smør og mos det hele. Smak til med salt og pepper.

Foto: Monica Friedrich

STUET KÅL

Oppskrift (4 personer)

½ kål, ca. 1 kg
50 g smør
50 g mel
½ l melk
Salt
Hvit pepper
Litt revet muskatnøtt

Snit hvitkålen fint. Kok den i letsaltet vann i 5-10 minutter. Smelt smøret, og rør melet og til slutt melken i. Smak til med salt og hvit pepper. Ha hvitkålen i sausen, og smak til med salt og pepper og muskatnøtt.

ERTESTUING

Oppskrift (4 porsjoner)

3 dl grønne erter
1 ts salt
2 ts sukker
Nykvernet pepper
1 ss usaltet smør

Legg ertene i vann natten over. Hell deretter av vannet og legg ertene over i en gryte. Tilsett vann til det dekker ertene og kok til de er møre, i ca. 1 time. Mos ertene godt og smak til med salt, sukker og pepper. Vend inn smør til slutt.

Dette er kanskje en av de mest kjente stuingene i Norge. Den hentes frem til kjøttkaker og lutefisk, men den kan være en god følgesvenn til langt flere retter. Du kan også smakstilsette ertestuingen med krydder som gjør den mer utfordrende eller tilpasse den til andre retter.

Bruk fantasien og komponer din egen ertestuing.