Del oppskrift

Hummus

HummusOppskrift

200 g kikerter
1 ss Tahini (sesampasta)
1 fedd hvitløk
1 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
4 spisskummenfrø, knuste
Kajennepepper og salt

Hummus
Legg kikertene i bløt dagen før, de trenger minst  12 timer.
Bytt vann og kok kikertene i 1,5 time.
De bør være myke og lett å knuse med en skje. (Du kan alternativt kjøpe ferdigkokte kikerter).
Drener og skyll kikertene, (spar på væsken) og fjern skallene.
Legg kikertene i en blender sammen med tahini, hvitløk,  olivenolje og spisskummen.
Blend til en jevn puré.
Tilsett sitronsaft,  og smak til med  kajennepepper og salt.
Er hummusen for tett, tilsett litt av kokevæsken.

Her finner du oppskriften på arabisk festmåltid!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.