Potet

Dette er grønnsaken som kan brukes som tilbehør til det meste av mat. Den er allsidig, mettende og kan varieres i det uendelige. Poteten kan også være et helt måltid i seg selv. Her har vi samlet alle våre oppskrifter basert på potet.

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteterFløtegratinerte poteter passer perfekt til lam. Det kan også nytes helt alene om du er glad i poteter, ost, hvitløk, løk og fløte :) Her har du oppskriften!

Fløtegratinerte poteter

Janssons frestelse med bacon

Janssons frestelse med bacon - svensk potetgratengJanssons frestelse er som navnet avslører en svensk rett. Den velsmakende gratengen består av løk, poteter ansjos og fløte og toppes som regel med strøkavring. Det har ikke vår versjon. Vi topper den heller med bacon!

Janssons frestelse med bacon

Pommes frites

Pommes frites med hjemmelaget ketchupHamburgere er et populært innslag på grillen, men står ikke så godt alene uten skikkelig gode pommes frites og hjemmelaget ketchup. Her har du oppskriften!

Pommes frites

Potet- og fetasalat

Potet- og fetasalatPotet- og fetasalat er et godt alternativ som tilbehør til blant annet lam og andre kjøttretter med kraftige smaker. Den kan også nytes som en rett i seg selv!

Potet- og fetasalat

Potetmos

PotetmosDen hjemmelagde potetmosen er alltid best mener vi. Hvis du vil leke litt med oppskriften kan du tilsette f.eks. purre, ost, bacon, krydderurter, chili, litt fløte eller kanskje pølsebiter? Her har du oppskriften på skikkelig god potetmos du enkelt lager selv!

Potetmos

Potetpai

Potetpai med chevréDet er viktig å ta med godt med niste hvis du skal ut på tur og lete etter sopp i helgen. Vår turmatfavoritt er uten tvil pai. Så praktisk og så godt! Lag gjerne en grønn salat med en frisk dressing til og nyt et godt måltid ute i det fri!

Potetpai

Potetsalat med reddik

Potetsalat med reddikDen beste potetsalaten lager du best selv. Enkelt, godt og kan varieres i det uendelige. Vi lager her en frisk variant med reddiker. Her har du oppskriften!

Potetsalat med reddik

Potetsuppe

PotetsuppeLyst på noe enkelt og godt til middag i morgen? Prøv denne herlige potetsuppen med bakt hvitløk! Her har du oppskriften!

Potetsuppe

Hasselbackpoteter

HasselbackpoteterHvis du ønsker en variant på potetene til kjøttet du serverer, kan du prøve denne svenske spesialiteten, nemlig hasselbackpoteter. Her har du oppskriften!

Hasselbackpoteter

Patatas bravas

Patatas bravasIntet spansk tapasbord er komplett uten denne potetretten som serveres med en spicy tomatsaus og aioli. Her har du oppskriften på Patatas bravas!

Patatas bravas

Pommes noisettes

pommes noisettesPommes noisettes kan minne litt om pommes frites, bortsett fra at de er kuleformede og laget av kokte, moste poteter. Du har sikkert sett dem i frysedisken, men fortsett videre neste gang du ser dem, og lag dem selv. Her har du oppskriften!

Pommes noisettes

Potetgull

PotetgullPotetgull – jada, alt kan lages fra bunnen av – også potetgull! Her har du oppskriften!

Potetgull

Potetpannekaker

Potetpannekaker med ingefær- og yoghurtsausPotetpannekaker er et mettende frokostalternativ laget av poteter med en deilig frisk yoghurtsaus!

Potetpannekaker

Potetsalat med ramsløk

Potetsalat med ramsløkNå som både grill- og ramsløksesongen er erklært åpnet, slår vi et slag for å kombinere poteter og ramsløk i en salat som ypperlig tilbehør til grillmat!

Potetsalat med ramsløk

Potetsalat med yoghurtdressing

Potetsalat med yoghurtdressingDet er mange variasjoner over potetsalaten. Denne er laget med egg og en frisk yoghurtdressing, og passer godt til grillet kjøtt og fisk. Her har du oppskriften!

Potetsalat med yoghurtdressing

Saltbakte poteter

Saltbakte poteterUrtene du bruker i aluminiumsfolien kan du variere etter hva du skal bruke potetene til. Bruk timian/rosmarin til en god biff, og f.eks koriander hvis du vil ha et asiatisk preg. Her er det kun fantasien som setter grenser.

Saltbakte poteter

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.