Del oppskrift

Borsj

BorsjOppskrift borsj (4 personer)

4 rødbeter
½ kålhode
2 gulrøtter
2-3 poteter
½ – 1 løk
3-4 hvitløksfedd
1 ½ l oksekraft
l laurbærblad
1 ss frisk dill
Rømme (helst lettrømme)
Friske mynteblader til pynt

Borsj :
Skrell alle grønnsakene, og riv alt på et rivjern. Alt kan selvfølgelig også kuttes i biter, men hvis det rives til det er på samme størrelse er det lettere å jobbe med, og suppen vil fremstå mer delikat. Kutt løk og hvitløk og fres det med litt olje i en stor gryte. Tilsett så de revne grønnsakene og la det blande seg med løken og hvitløken, uten at noe blir brent.

Hell deretter kraften over. Her kan du bruke grønnsaksbuljong eller kjøttbuljong, men egenprodusert kraft er å foretrekke. Kok opp, legg i laurbærblader og dill, og la det småkoke i ca. to timer. Spe på med kraft hvis nødvendig, rør litt underveis og for all del – smak til underveis til du oppnår riktig konsistens. Kjør suppen med en stavmikser før servering.

Kjøtt til suppen

Hvis du ønsker å lage suppen med kjøtt anbefales høyrygg av storfe, eller annet grytekjøtt, kuttet i biter som tilsettes like etter at suppen har kokt opp.

Serveres i suppetallerkener dandert med litt oppkuttet dill og en god spiseskje rømme. Her anbefales lettrømme, da den minner mest om rømmen du får i Russland og Ukraina.

Borsj er en rødbetesuppe som stammer fra Ukraina, men er også svært populær i nabolandet Russland. Suppen har rødbeter som hovedingrediens, men det kan med fordel tilsettes kål og andre rotgrønnsaker etter smak, i tillegg til storfekjøtt. Det eneste man ikke kan unnlate seg, hvis man skal servere denne retten autentisk, er frisk dill og en skje med rømme ved servering. Vi serverer den gjerne med litt frisk mynte.

Her finner du flere oppskrifter på suppe!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.