Polenta med sopp

Polenta med soppOppskrift (4 personer)

500 g skogssopp eller aromasopp, renset og skåret i skiver
3 ss olivenolje
1 rød chili
2 ss bredbladet persille, finhakket’
2 ss fersk timian, finhakket
2 krm salt
1 krm sort pepper
1 3/4 dl polenta
1/2 ts salt
1 dl bredbladet persille, grovhakket
1 dl parmesan, nyrevet
1/2 ss olivenolje
1 krm sort pepper

Lag polentaen mens du også steker soppen. Kok opp 7 1/2 dl lettsaltet vann i en gryte. Varm opp halvparten av olivenoljen (1 ss) sammen med den hele chilien i en stekepanne. Tilsett soppen og fres til væsken har kokt inn, ca. 5 minutter. Tilsett persille, timian og resten av olivenoljen (1 ss). Smak til med salt og pepper. Stek soppblandingen på lav varme i ytterligere ca. 5 minutter. Ta opp chilien, og kast den, og sett pannen til side.

Rør inn polentagrynene litt om gangen i det kokende lettsaltede vannet. Senk varmen og kok på svak varme under omrøring i 5–10 minutter, eller ifølge instruksjonen på pakken.

Rør inn parmesan, olivenolje og pepper i polentaen. Bland nøye og smak til med salt.

Server polentaen med litt overstrødd grovhakket persille sammen med soppblandingen.

Polenta er hverdagskost i store deler av i Italia. Den kan lages i mange varianter og lar seg kombinere med det meste. Denne varianten er veldig enkelt – kokt og servert sammen med stekt sopp. Har du lyst på enda mer fylde og smak, kan du alltids legge til litt god bacon!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.