Asparges – oppskrifter med de grønne og hvite

Asparges er tilgjengelig i mange butikker nærmest året rundt. Den norske aspargessesongen er fra mai til slutten av juni. Den som dyrkes i Norge bør absolutt nytes når du har muligheten, da vi mener at den er en av verdens beste. Her har vi samlet våre beste oppskrifter med både grønne og hvite asparges.

Bruschetta med chevré og grønne asparges

Bruschetta med chevré og grønne aspargesNydelig forrett eller lunsjrett med asparges! Her har du oppskriften!

Bruschetta med chevré og grønne asparges

Ertesuppe med asparges

Ertesuppe med aspargesSørg alltid for å ha god kraft tilgjengelig hjemme. Da er veien til å lage gode supper veldig kort. Denne uken slår vi et slag for en fargeglad og fyldig ertesuppe.

Ertesuppe med asparges

Asparges med estragonsaus

Asparges med estragonsausAspargesen har mange spennende bruksområder. Den passer veldig godt som tilbehør, men vi synes også den er perfekt som en lett middag- eller lunsjrett. Her har du oppskriften på asparges med estragonsaus!

Asparges med estragonsaus

Risotto med asparges, erter og sitron

Risotto med asparges, erter og sitronDette er en lett og vårlig rett med sitronaroma og frisk smak. Hvis du ønsker en mindre mager variant kan du tilsette parmesan mot slutten og 50 ml hvitvin under oppkokingen.

Risotto med asparges, erter og sitron

Hvit aspargessuppe

Hvit aspargessuppePass på å nyte de vakre hvite aspargesene mens de er i sesong. De smaker helt herlig kun med smeltet smør til eller med hollandaisesaus. Du kan også lage en deilig kremet suppe servert med grønne asparges, krutonger og blåmuggost.

Hvit aspargessuppe

Eggs Benedict

Eggs BenedictEgg Benedicts stammer fra Delmenico´s, den aller første restauranten som åpnet i USA. Kokken Charles Ranhofer, skapte denne retten til en av stedets kresne stamkunder, Mrs. LeGrand Benedict.

Eggs Benedict

Hvit asparges med egg og majones

Hvit asparges med egg og majonesHvite asparges med egg og majones, enkelt og utrolig godt.

Hvit asparges med egg og majones

Asparges med hollandaisesaus

Asparges med hollandaisesausEn for noen kanskje velkjent klassiker? Asparges med hollandaisesaus smaker best nå som den velsmakende grønnsaken er i sesong her i Norge!

Asparges med hollandaisesaus

Grillede asparges med parmesan

Grillede asparges med parmesanVårt mantra er: Alt kan grilles! Også sesongens grønne asparges. I dag tilsetter vi litt ferskpresset sitron og parmesan. Så enkelt, så godt!

Grillede asparges med parmesan

Asparges med romescosaus

Asparges med romescosausI Catalonia i Spania er de spesielt glad i det de kaller salsa romesco. Det er en fyldig og rik saus basert på grillede grønnsaker og nøtter. Den serveres ofte til grillede vårløk og ikke minst til fisk. Vi synes også den passer ypperlig til asparges. Benytt anledningen til å grille grønnsakene til sausen og frys den gjerne ned.

Asparges med romescosaus

Varm aspargessalat

Varm aspargessalatEr du en av de som elsker asparges? Nyt den som vi gjør i en varm aspargessalat.

Varm aspargessalat

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.