Sylteagurk
Oppskrift
1 kg sylteagurker, hel (drueagurker)
Saltlake:
100 g salt per l vann
Eddiklake:
1 l eddik, 7 %
250 g sukker
2 laurbærblad
1 ts hel nellik
2 ss sennepsfrø
2 ss hel pepper
2 ss korianderfrø
2 ss salt
Skyll og tørk agurkene godt.
Rør sammen salt og vann til saltet har løst seg opp.
Legg agurkene i saltlake og la dem ligge 1 døgn.
Ta agurkene opp av saltlaken og tørk dem.
Kok opp eddik og sukker, tilsett krydderet og avkjøl deretter laken.
Når den er kald heller du den over agurkene.
La de ligge i 1 uke. Sil deretter laken ned i en gryte, kok den opp og avkjøl den.
Legg agurkene på rene og skåldede glass og hell den kalde laken over.
Legg lokk på glassen og oppbevar sylteagurk mørkt og kjølig.