Sylteagurk

SylteagurkOppskrift

1 kg sylteagurker, hel (drueagurker)

Saltlake:

100 g salt per l vann

Eddiklake:

1 l eddik, 7 %
250 g sukker
2 laurbærblad
1 ts hel nellik
2 ss sennepsfrø
2 ss hel pepper
2 ss korianderfrø
2 ss salt

Skyll og tørk agurkene godt.
Rør sammen salt og vann til saltet har løst seg opp.
Legg agurkene i saltlake og la dem ligge 1 døgn.
Ta agurkene opp av saltlaken og tørk dem.
Kok opp eddik og sukker, tilsett krydderet og avkjøl deretter laken.
Når den er kald heller du den over agurkene.
La de ligge i 1 uke. Sil deretter laken ned i en gryte, kok den opp og avkjøl den.
Legg agurkene på rene og skåldede glass og hell den kalde laken over.
Legg lokk på glassen og oppbevar sylteagurk mørkt og kjølig.

oppskrift på syltet sopp!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.