Del oppskrift

Melanzane alla Parmigiana

MELANZANE ALLA PARMIGIANAOppskrift (6 porsjoner)

3 auberginer
3 bokser grovhakkede, skåldede tomater
6 finhakkede hvitløksfedd
2 poser mozarella
300 g revet parmesan
Olje og smør til steking
Salt og nykvernet pepper

Skjær auberginene i skiver. Legg dem lagvis i et dørslag og dryss godt med salt mellom lagene. La dem trekke i ca. en time for å bli kvitt bitterstoffene. Skyll deretter auberginene i vann og la dem tørke på et kjøkkenhåndkle. Stek auberginskivene i olje og smør til de er myke. Legg deretter auberginene lagvis i en ildfast form sammen med de skåldete tomatene og hvitløken. Stek formen ved 200 °C i ca. 30 minutter. Skjær mozarella i tynne skiver (best å bruke brødkniven) Legg osten på toppen av formen, og dryss parmesan over. Sett formen tilbake i oven og stek videre i 10 minutter. Server gjerne med en enkel grønn salat med dressing av olivenolje og balsamico.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.