Guacamole

guacamoleOppskrift

3 avocado, modne
1/2 rød løk, finhakket
1 tomat, finhakket
1/2 chili, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1/2 lime, saften av den
Koriander

Fjern skall og stein fra avocadoen og mos den med en gaffel. Tilsett løk, tomat, chili og hvitløk og rør rundt. Smak til med koriander, salt og pepper. Drypp lime over og bland godt.

Limen setter en god smak på guacamole, men den hindrer også at advokadoen blir sort og ser mindre appetittelig ut. Guacamolen er en dip som passer til mye mer en meksikansk mat. Prøv den f.eks sammen med spekemat og brød.

Her finner du flere oppskrifter på meksikansk mat!

SPRØ MAISTORTILLAER MED KJØTT OG BØNNER

Sprø maistortilla med kjøtt og bønnerOppskrift (12 stk.)

180 g maismel
1 ts salt
2 ss romtemperert meierismør
120 g vann

Sett stekeovnen på 200 grader. Kna maismel, salt og smør godt sammen. Tilsett vannet og kna videre til en litt bløt deig. Del deigen i 12 like deler.

Ha litt vann på hendene og form deigbitene til små boller. Legg dem på bakepapir. Form hver ball til en flat sirkel med hendene og legg plastfolie over dem. Kjevle deretter hver sirkel til de er ca. 3 mm tykke.

Fjern plastfolien og legg tortillaen med papiret vendt opp i en tørr stekepanne. Når den har festet seg fjerner du papiret og steker den i 1 minutt på hver side. Brett hver tortilla over ovnsristen og la de tørke i ovnen til de er sprø og gylne, ca. 8-12 minutter.

Fyll:

400 g kjøttdeig
1 boks skåldede tomater
400 g økologiske kidneybønner, f.eks. Go Green
1 stor boks mais
1 ss fajitaskrydder, oppskriften finner du her

Fersk koriander etter smak

Stek kjøttdeigen i litt olje i en høy stekepanne. Tilsett tomatene og fajitaskrydderet, og la det koke i ca. 40 minutter. Tilsett bønnene og maisen de siste minuttene slik at de blir gjennomvarme. Server i sprø maistortillaer og garnér med koriander etter smak.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Guacamole
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)