Del oppskrift

Ratatouille

Ratatouille oppskriftOppskrift

2 løk
2,5 paprika grønn, gul og rød
1 aubergine
3 hvitløksfedd, finhakket
1 squash
2 bokser skåldede tomater
1/2  dl olivenolje
2 ss fersk grovhakket timian, ev. 2 ts tørket

Rens og skjær grønnsakene i terninger. Surr løk, hvitløk og paprika i olivenoljen i 3–4 minutter. Pass på at oljen ikke blir for varm. Tilsett tomat og timian og la det hele putre i en halv time. Smak til med salt og pepper. Ratatouillen smaker spesielt godt til lam og hvit fisk.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

BALSAMICOBAKT LØK

Balsamicobakt løkOppskrift

½ kg perleløk, eller ev. sjalottløk
1 dl balsamico
2 ss olivenolje
2 ss brunt sukker
Salt og nykvernet pepper

Forvarm ovnen til 200 grader.Bløtlegg løken i varmt vann i 5 minutter. Skjær av endene og fjern skallet.
Vend løken i balsamico, sukker og olje og legg den ut i en ildfast form. Hell balsamicoblandingen over og krydre med salt og pepper. Stek til den er myk i ca. 25-30 minutter. Snu den et par ganger under stekingen.

Dette er skikkelig digg på tapasbordet eller som tilbehør til stekt kjøtt!

FUNGHI RIPIENI – FYLTE SJAMPINJONGER

Funghi-ripieni Fylte sjampinjongerOppskrift

12 store sjampinjonger
6 ss olivenolje
1 finhakket løk
50 g brødrasp
4 ss persille
2 ss revet parmesan
50 g spekeskinke eller bacon
Nykvernet salt og pepper

Skjær stilkene av soppen helt inne ved festet i hatten.

Varm 3 ss olivenolje i en stekepanne, ha oppi finhakket løk og hvitløk, og stek dette over svak varme i 2–3 minutter. Ha i brødraspet, og stek i 3 minutter til. Hakk soppstilkene, og tilsett disse sammen med finhakket persille, revet parmesan og finskåret skinke. Smak til med salt og pepper. Smør en ildfast form med olje og legg soppen oppi. Fyll dem med blandingen, og dryss resten av olivenoljen over. Dekk formen med bakepapir, og stek midt i stekeovnen på 190 °C i 20 minutter.

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.