Ratatouille
Oppskrift
2 løk
2,5 paprika grønn, gul og rød
1 aubergine
3 hvitløksfedd, finhakket
1 squash
2 bokser skåldede tomater
1/2 dl olivenolje
2 ss fersk grovhakket timian, ev. 2 ts tørket
Rens og skjær grønnsakene i terninger. Surr løk, hvitløk og paprika i olivenoljen i 3–4 minutter. Pass på at oljen ikke blir for varm. Tilsett tomat og timian og la det hele putre i en halv time. Smak til med salt og pepper. Ratatouillen smaker spesielt godt til lam og hvit fisk.
BALSAMICOBAKT LØK
Oppskrift
½ kg perleløk, eller ev. sjalottløk
1 dl balsamico
2 ss olivenolje
2 ss brunt sukker
Salt og nykvernet pepper
Forvarm ovnen til 200 grader.Bløtlegg løken i varmt vann i 5 minutter. Skjær av endene og fjern skallet.
Vend løken i balsamico, sukker og olje og legg den ut i en ildfast form. Hell balsamicoblandingen over og krydre med salt og pepper. Stek til den er myk i ca. 25-30 minutter. Snu den et par ganger under stekingen.
Dette er skikkelig digg på tapasbordet eller som tilbehør til stekt kjøtt!
FUNGHI RIPIENI – FYLTE SJAMPINJONGER
Oppskrift
12 store sjampinjonger
6 ss olivenolje
1 finhakket løk
50 g brødrasp
4 ss persille
2 ss revet parmesan
50 g spekeskinke eller bacon
Nykvernet salt og pepper
Skjær stilkene av soppen helt inne ved festet i hatten.
Varm 3 ss olivenolje i en stekepanne, ha oppi finhakket løk og hvitløk, og stek dette over svak varme i 2–3 minutter. Ha i brødraspet, og stek i 3 minutter til. Hakk soppstilkene, og tilsett disse sammen med finhakket persille, revet parmesan og finskåret skinke. Smak til med salt og pepper. Smør en ildfast form med olje og legg soppen oppi. Fyll dem med blandingen, og dryss resten av olivenoljen over. Dekk formen med bakepapir, og stek midt i stekeovnen på 190 °C i 20 minutter.