Del oppskrift

Friterte løkringer med sursøt dip

Friterte løkringer med sursøt dipOppskrift (4 personer)

250 g hvetemel
1 lite egg
2 dl øl
1½ dl lunkent vann
¼ dl rapsolje
Salt
Sukker
3 løk
Havsalt
2 eggehviter
1-2 liter vindruekjerneolje til fritering

Friterte løkringer med sursøt dip:
Bland hvetemel, egg, øl, vann, rapsolje, litt salt og sukker sammen med en visp. La  deigen hvile i ca. 1 time i kjøleskapet. Skrell løken, og skjær den i ringer. Legg den i en bolle, dryss med salt og la  den trekke 10 minutter, så de blir myke og slipper litt væske. Varm oljen til 160-180° (det skal syde når du stikker en fyrstikk uten svovel i oljen). Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig i deigen. Legg løkringene ned i deigen og dekk dem med røren. Friter dem gyldne og sprø i den varme oljen. Fisk dem opp med en hullsleiv, og legg dem på en bit fettsugende papir og dryss salt over. Server løkringene varme sammen med dipsausen.

Sursøt dip:

50 g sukker
2 ts dillfrø
3 skiver pepperrot, 2 mm tykke
1 fedd hvitløk
2 dl eddik
Havsalt

Karamelliser sukkeret til det er lett gyldent i en kasserolle og tilsett dillfrø, pepperrot, hvitløksfedd og til slutt eddik. Kok opp og redusér til det halve. Smak til med 7-8 saltkorn og avkjøl dippen før servering.

Her finner du oppskriften på hamburger med sopp og bluecheesdressing!

Friterte løkringer med sursøt dip er fest snacks du kan kose deg med på en hvilken som helst dag.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.