Del oppskrift

Syltet paprika

Syltet paprikaOppskrift

4 paprikaer, gjerne ulike farger
4 fedd hvitløk
5 ansjosfileter
3 ss olivenolje
2 ss saft fra fersk sitron
Nykvernet pepper

Sett ovnen på maks varme og på grillelementet. Vask og tørk paprikaen og legg den på rist under grillelementet. Snu den rundt slik at den blir sort på alle sider. Ta paprikaen ut av ovnen og legg den i en plastboks med lokk. La den hvile i 20 minutter før du fjerner det sortbrente skallet og kjernene. Behold saften fra paprikaen i boksen, og skjær paprikaen i tykke strimler. Bland saften fra paprikaene med sitronsaft og olivenolje. Smak til med nykvernet sort pepper. Skjær hvitløken i tynne skiver og ansjosen i små biter. Bland paprikastrimler, ansjos og hvitløk i marinaden, legg på lokket og la plastboksen stå i kjøleskapet i minst seks timer og gjerne over natten.

For mange er paprika i ubehandlet form vanskelig å fordøye. I tillegg får du mer smak ut av den når den behandles. I Italia er det f.eks. populært med syltet paprikaen servert på bruschetta sammen med ansjos. Du kan også servere den sammen med kokte egg, kapers, basilikum og persille.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.