Sangrita til tequila

Den orginale oppskriften er basert på rester av frukt og Pico de Gallo, men det utallige variasjoner og mange av de som regnes som originale er med base på granateple, den skal være litt fruktig, syrlig og spicy.  i USA har det blitt veldig populært å lage sangrita med tomatjuice, det er denne oppskriften du får her.

SangritaOppskrift (4 personer)

10 cl tomatjuice
10 cl appelsinjuice
Saften av en halv lime
2 ss mango
1/2 røkt chipotle
Salt og pepper

  1. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør det godt sammen til en jevn masse.
  2. Smak til med salt og pepper.

Server sangrita i shootglass eller lignende.

Tips: Lag gjerne større porsjoner, da dette smaker fantastisk godt sammen med kvalitets tequila.

Foto/Tekst: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist

Fredags-taco er ikke meksikansk mat

Cinco de Mayo - Fredags-taco er ikke meksikansk mat

Cinco de Mayo er en meksikansk helligdag som oppsto etter at meksikanerne seiret i den franske invasjonen av Puebla. Nå feires dagen med musikk, dans, parader og mat. Bli med på feiringen! Ved å innta en kulinarisk opplevelse som overstiger fredags-tacoen flere hakk, vil du kjenne deg som en meksikaner på denne dagen du også.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.