Arabisk festmåltid

Arabisk-festmåltidVi fikk en forespørsel om oppskriften på hummus, som er en slags dip basert på kikerter. Den spises ofte sammen med andre småretter som salat og pitabrød. Her får du oppskriftene på tre arabiske småretter som til sammen utgjør et helt velsmakende måltid.

Hummus

Oppskrift (4 personer)

200 g kikerter
1 ss Tahini (sesampasta)
1 fedd hvitløk
1 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
4 spisskummenfrø, knuste
Kajennepepper og salt

Legg kikertene i bløt dagen før. De trenger minst  12 timer. Bytt vann og kok kikertene i 1 1/2  time. De bør være myke og lette å knuse med en skje. (Du kan alternativt kjøpe ferdigkokte kikerter). Drener og skyll kikertene, (spar på væsken) og fjern skallene. Legg kikertene i en blender sammen med tahini, hvitløk,  olivenolje og spisskummen. Blend til en jevn puré.  Tilsett sitronsaft,  og smak til med  kajennepepper og salt. Er hummusen for tett, tilsett litt av kokevæsken.

Arabisk grønnsakssalat

Oppskrift (4 personer)

1 agurk
4 mellomstore faste tomater
1 fedd hvitløk, finhakket
4 kvister bredbladet persille, finhakket
2 ss sitronsaft
3 ss olivenolje
Salt

Skjær grønnsakene i små terninger. Bland alle ingrediensene sammen, og hell sitronsaft og olivenolje over. Smak til med salt.

Pitabrød

Oppskrift ( 8 stykker)

250 ml lunkent vann
500  g mel
1/2 ss tørrgjær
1/2  ss sukker
1/2 ss salt
3 ss olivenolje

Hell vannet i en bakebolle og rør ut tørrgjæren i det. Tilsett siktet mel sammen med  sukker og salt. Elt deigen, enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Deigen skal være elastisk og myk, men ikke klissete. La deigen hvile på et lunt sted i ca. 1 time. Den bør øke til det dobbelte i volum. Del deigen i åtte. Trykk eller kjevle delene til runde kaker.Varm opp en støpejernspanne, ev. en teflonpanne og stek kakene i et halvt minutt på hver side. Børst de ferdige pitabrødene med olivenolje, og la de hvile litt før servering.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.