Asparges med hollandaisesaus
Oppskrift (4 personer)
2 bunter ferske grønne asparges
Salt og pepper
Asparges med hollandaisesaus:
Ta tak i stilkenden av aspargesene omtrent midt på og bøy til den seige enden knekker.
Skrell den nederste delen av stilken.
La aspargesen koke i 2-3 minutter, og la den renne av.
Hell hollandaisesaus over og krydre med salt og pepper.
Hollandaisesaus
Oppskrift
150 g smør
3 eggeplommer
3 ss vann eller tørr hvitvin
Ca. 1 ss friskpresset sitronsaft
1 krm salt
Bland alt i en kjele, sett den i vannbad i en større kjele.
Vannet skal være varmt, men ikke koke.
Rør til det tykner ved svak varme.
Det er viktig å røre godt hele tiden.
En for noen kanskje velkjent klassiker? Asparges med hollandaisesaus smaker best nå som den velsmakende grønnsaken er i sesong her i Norge!
Her finner du flere aspargesoppskrifter!
![recipe image](https://www.kulinarisk.no/wp-content/uploads/2014/06/Asparges-med-hollandaisesaus.jpg)
![1star](https://www.kulinarisk.no/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.kulinarisk.no/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.kulinarisk.no/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.kulinarisk.no/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.kulinarisk.no/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)