Del oppskrift

Asparges med hollandaisesaus

Asparges med hollandaisesausOppskrift (4 personer)

2 bunter ferske grønne asparges
Salt og pepper

Asparges med hollandaisesaus:
Ta tak i stilkenden av aspargesene omtrent midt på og bøy til den seige enden knekker.
Skrell den nederste delen av stilken.
La aspargesen koke i 2-3 minutter, og la den renne av.
Hell hollandaisesaus over og krydre med salt og pepper.

Hollandaisesaus

Oppskrift

150 g smør
3 eggeplommer
3 ss vann eller tørr hvitvin
Ca. 1 ss friskpresset sitronsaft
1 krm salt

Bland alt i en kjele, sett den i vannbad i en større kjele.
Vannet skal være varmt, men  ikke koke.
Rør til det tykner ved svak varme.
Det er viktig å røre godt hele tiden.

En for noen kanskje velkjent klassiker? Asparges med hollandaisesaus smaker best nå som den velsmakende grønnsaken er i sesong her i Norge!

Her finner du flere aspargesoppskrifter!

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Asparges med hollandaisesaus
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)