Hollandaisesaus
Oppskrift (4 personer)
150 g smør
3 eggeplommer
3 ss vann eller tørr hvitvin
Ca. 1 ss friskpresset sitronsaft
1 krm salt
Bland alt i en kjele, sett den i vannbad i en større kjele. Vannet skal være varm, men ikke koke. Rør til det tykner ved svak varme. Det er viktig å røre godt hele tiden, og hold hollandaisesaus varm i vannbad. Den må ikke koke.
Nydelig saus til blant annet asparges. Prøv denne aspargesoppskriften!
Her finner du fiskeoppskrifter!
Oppsummering
![recipe image](https://www.kulinarisk.no/wp-content/uploads/2014/01/Hollandaisesaus-hollandaise.jpg)
Oppskrift
Hollandaisesaus
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
![1star](https://www.kulinarisk.no/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.kulinarisk.no/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.kulinarisk.no/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.kulinarisk.no/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.kulinarisk.no/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)