Hamburger med sopp og blue cheesedressing

Hamburger med sopp og blue cheesedressingOppskrift (4 personer)

500 g renskåret oksekjøtt av bog eller mørbrad
1 ts salt
1 krm pepper
3/4 dl vann
2 ss majones
4 salatblader
200 g aromasopp
4 hamburgerbrød

Blue cheesedressing:

40 g blåmuggost, i smuler
1 hvitløksfedd, skrelt
1 strøken ts havsalt
1 toppet ts sennepspulver
1 ts sitronsaft
1 ss balsamico
2 ss olivenolje
150 ml  lettrømme
2 ss majones
Nymalt sort pepper

Hamburger med sopp og blue cheesedressing
Knus hvitløken sammen med saltet i en morter. Tilsett sennepspulveret og jobb det godt sammen. Tilsett sitronsaft, balsamico og olje. Hell over i en bolle og pisk godt sammen. Bland sammen rømme og majones i en annen bolle og tilsett dette gradvist og bland godt. Tilsett så blåmuggosten, og rør den godt inn. Smak til med pepper.

Mal kjøttet på kvern eller findel det i en food processor. Bland det deretter sammen med salt og pepper i en arbeidsbolle. Tilsett bare såpass mye vann at farsen blir smidig. Form hamburgerne med fuktet hånd. Legg dem på en fjøl skylt med kaldt vann og hakk rutemønster på oversiden.  Skiv og stek soppen i en blanding av olje og smør. Smak til med salt og pepper. Stek hamburgerne i varm panne med lite fett, 1-2 minutter på hver side. Samtidig varmer du hamburgerbrødene. Smør 1/2 ss majones på hvert hamburgerbrød. Legg deretter et salatblad på hver av dem før hamburgerne. Topp med blue cheesedressing og stekt sopp, og resten av hamburgerbrødene.

Oppskrift på hamburgerbrød finner du her

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.