Ukens vin: Vanitá Vigneto di Salento

Fruktig uten tilsatt sukker

Vanitá Vigneto di Salento Fruktig uten tilsatt sukkerUkens vin har en behagelig fruktighet av mørke bær. Den er både raus og myk, men med en fast ettersmak. Bruksmessig er den svært anvendelig til mye, som harde oster, lyst kjøtt, tomatbaserte pastaretter og storfe.

Vindruer fra Puglia er preget av det varierte landskapet de vokser i. Det varme klimaet og den fruktbare jorden skaper gode vekstforhold og med hav på tre sider som sørger for en sval vind er også temperaturen med på å skape gode groforhold.

Vanitá Vigneto di Salento som er en relativt ny BIB på vinmonopolet, er laget på druene Nero di Troia og Primitivo og har en duft av solbær og kirsebær, krydret med et fint vaniljepreg. Dette er en vin med behagelig fruktighet av mørke bær. Den er raus og myk og har en fast ettersmak. Den kan fint drikkes alene, men er passer veldig godt sammen med harde oster, lyst kjøtt, pasta som ikke er krembasert samt en god fredagsbiff.

Vanitá Vigneto di Salento (uten tilsatt sukker eller appassimento)
Vinmonopolnummer: 6843106
Pris: 409,90 kr

Bestill vinen her

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.