Vin til pinnekjøtt

Tre favorittviner til pinnekjøtt

Pinnekjøtt er både salt, fett og smaksrikt. Vinen du velger til bør derfor ha konsentrerte aromastoffer, eller nok smak, slik at den ikke forsvinner mot maten. Den bør også være frisk, siden friskheten dempes av fettet og saltet i kjøttet. Her er våre tre favoritter denne julen!

Vin til pinnekjøtt

Chianti Classico 2013, Castello de Meleto, Toscana-Italia

Dette er en klassisk fyldig Chianti som passer ypperlig til tung og rustikk mat som pinnekjøtt. Den har et godt kirsebærpreg og en lang fin avslutning.

Vinmonoplonummer: 18729 (Bestillingsutvalget)
Pris: 179,90 kr

MALPEI Malvasia Volcanica 2015

Foretrekker du hvitvin til pinnekjøttet er den vulkanske vinen Malpei Malvasia Volcanica fra Lanzarote et spennende valg. Den har flott syre og fruktkonsentrasjon som sammen med en mineralitet bidrar med en ekstra røkt dimensjon.

Vinmonopolnummer: 3907401
Pris: 174,90 kr

STONEWOOD Pinot Noir

Stonewood Pinot Noir fra California, er en nyhet på det norske markedet som er litt rundere, bløtere og fruktigere enn pinot noirer fra Europa. Derfor passer den også veldig godt til salt og røkt mat.

Vinmonopolnummer: 5468701
Pris: 139.90

Her finner du flere vinanbefalinger til julmat!

Her finner du oppskrift på pinnekjøtt etter Hellstrøms metode!

Foto/Styling: Monica Friedrich Johannesen/Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.