Våre beste vinanbefalinger til julematen

Så mye tid som vi legger ned i å lage julematen, er det synd å velge feil vin til. Vin skal komplimentere og øke smaksbildet, ikke krasje det. Vi har smakt oss gjennom ulike viner til de  typiske norske julerettene og gir deg her våre beste anbefalinger.

Tre gode viner til lutefisken!

Vin til julematTil lutefisk er det saltet og tilbehøret som for eksempel bacon som ofte bestemmer drikkevalget. Til lutefisken bør du ha en vin med god friskhet og fruktighet da saltet er med på å dempe friskhet og fruktigheten i vin.

Vin til lutefisk

Fire gode viner til rakfisk og røkelaks!

Til smaksrik mat med mye fett og salt passer det best med smaksrike viner. En vin til rakfisk eller røkelaks bør ha mye friskhet og fruktighet da saltet er med på å dempe friskhet og fruktigheten i vin. Her har du fire gode vinforslag!

Vin til rakfisk og røkelaks

Tre favorittviner til pinnekjøtt!

vin til julemiddagPinnekjøtt er både salt, fett og smaksrikt. Vinen du velger til bør derfor ha konsentrerte aromastoffer, eller nok smak, slik at den ikke forsvinner mot maten. Den bør også være frisk, siden friskheten dempes av fettet og saltet i kjøttet. Her er våre tre favoritter denne julen!

Vin til pinnekjøtt

Våre vinfavoritter til årets juleribbe!

Lurer du på hvilken vin du skal velge til juleribba? Her har du våre beste forslag!
Ribbe er fortsatt den mest populære julematen. Stadig flere av oss foretrekker vin til, men hva skal du velge? Her trenger du en vin med syrefriskhet for å balansere fettet og fylde for å balansere tilbehør som surkål og rødkål. Både hvite og røde viner er godt til ribbe.

Vin til ribbe

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.