Vin til ribbe

Lurer du på hvilken vin du skal velge til juleribba? Her har du våre beste forslag!

Ribbe er fortsatt den mest populære julematen. Stadig flere av oss foretrekker vin til, men hva skal du velge? Her trenger du en vin med syrefriskhet for å balansere fettet og fylde for å balansere tilbehør som surkål og rødkål. Både hvite og røde viner er godt til ribbe.

Vin til ribbeHvitvin:

Josef Dockner Riesling Rosengarten Kremstal DAC 2014

Ribbe og Rosengarten er like godt som det høres ut som. Dette er en riesling hentet fra øverste hylle hos den østerrikske produsenten Josef Dockner. Fabelaktig syre, renhet og mineralitet som hamler opp med juleribba. Vinen har en kompleks duft, med en ren og flott karakter av rieslingdruen. Den har en solid struktur med en livlig friskhet og flott balanse.

Varenummer: 668501

Pris: 209,90 kr

Riesling Grand Lay Trocken 2015, Weingut Mönchhof

Riesling er en av de aller mest aromatiske druetypene og dufter deilig av frukt, som nektarin, aprikos, eple og pære. Denne vinen har en ren druepreget smak, med fin fylde, mineraltoner og god tørrhet i en leskende stil.

Varenummer: 18727 (Bestillingsutvalget)

Pris: 184,90 kr

Rødvin:

Tommasi Rafaèl Valpolicella Classico Superiore 2014

Ribbe og Rafaèl er en ypperlig kombinasjon. Denne rødvinen har nok syre og tanniner til å hamle opp med fettet, samtidig som den har nok frukt og konsentrasjon til å hamle opp med tilbehøret. Mørk rubinrød farge med duft av tørket krydder, lær og kirsebær aroma. Forholdsvis intens og krydret med en søt kirsebærsmak. Godt balansert og fruktig vin.

Varenummer: 621801

Pris: 179,90

Côtes du Rhône Grand Veneur Réserve 2015 A. Jaume

Denne vinen har god fylde som komplimenteres av middels syre. Den har innslag av deilige skogsbær i duften og passer ypperlig til juleribba. Det er en bløt og meget balansert vin med lang ettersmak og myke tanniner.

Varenummer: 18612 (Bestillingsutvalget)

Pris: 159.90 kr

Valpolicella Ripasso Antiche Terre Veneto, Italia 2013

Dette er en harmonisk, og ikke for søt og diger Ripasso. Den har en aroma av vanilje, pepper, tørkede moreller og mørk sjokolade. Fylden er god og smaken saftig og frisk.

Varenummer: 5220001

Pris 154 kr

Her finner du flere vinanbefalinger til julemat!

Her finner du oppskrift på ribbemiddag!

Foto/Styling: Monica Friedrich Johannesen/Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.