Ukens vin – Håndplukket fransk rødvin

Louis Pascal Signature Cahors Malbec 2014

Malbec er en druetype som er mykere med mindre tanniner enn mange andre rødviner. Det gleder også ukens vin, som kommer fra Cahors, en liten by midt mellom Toulouse og Bordeaux i Frankrike.

Louis Pascal Signature Cahors Malbec 2014Louis Pascal Signature, er en serie med viner som gjennom et samarbeid med ulike lokale produsenter dekker forskjellige klassifiseringer i Frankrike. Først og fremst ikke-kommersielle appelasjoner som definerer det unikt franske. Det store mangfoldet av klassifiseringer i Frankrike er spennende, men for mange fremstår det som komplisert. Louis Pascal ønsker å gjøre disse litt mindre kjente appellasjonene tilgjengelig for folk flest, men det betyr ikke at de går på kompromiss med kvalitet. Tvert imot.

Signature Cahors er produsert i samarbeid med Chateau la Câminade, en eiendom på 35 hektar, som i dag drives av 4. generasjon Ressès, Dominique og Richard. Frem til den franske revolusjonen var gården en del av et lokalt kloster og munkene visste godt hvor de beste vinmarkene lå.

Cahors ligger som halvøy ved elven Lot, rett nord for byen Toulouse, i sør-vest i Frankrike. Geografisk ligger Cahors midtveis mellom Middelhavet og Atlanterhavet. Klimaet påvirkes av Atlanterhavet frem til juni og blir deretter mer middelhavspreget gjennom sommeren. Elven Lot og de sørlige vindene påvirker også klimaet positivt.

Druene høstes manuelt fra ca. 30 år gamle vinstokker og sorteres og avstilkes 100%. Mosten gjennomgår en lang masserasjon (+/- 30 dager) med nøye temperaturkontroll. Selve masserasjonen gjøres skånsomt for å hindre grønne tanniner som noen ganger kan prege Cahors-viner. Etter ferdig gjæring, modnesvinen i 18 måneder i sementtanker.

Louis Pascal Signature Cahors Malbec, har en dyp, mørk rubinrød farge og dufter av bjørnebær, solbær og sorte oliven. Malbec er generelt en vindrue som er mykere med mindre tanniner enn andre rødviner, så denne vinen passer best sammen med litt magrere kjøttretter som biff av okse, lammelår- eller lammefilet og magre stykker av svin. Unngå tunge kremete sauser og fløtegratinerte poteter som tilbehør, da dette ikke er en god match. Pesto, chimichurri eller lignende er i motsetning ypperlige som sauser når du serverer mat til denne nydelige Cahorvinen.

Vinmonopolnummer: 1712301
Pris: 129,90 (Bestillingsutvalg)

Bestill vinen her!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.