Stonewood Pinot Noir

– Spennende nyhet fra California!

stonewood-pinot-noirDen californiske solen gjør noe med den opprinnelige franske pinot noirdruen. Den blir litt villere, litt mer åpen og litt rundere i kantene. Det er ukens vin et godt eksempel på.

Når man snakker om USA og vinproduksjon er det i stor grad California man refererer til. Over 90 % av landets vinproduksjon skjer her, og dersom California var et eget land ville dets produksjon vært verdens fjerde største!

Pinot noirdruen oppfører deg litt annerledes i California enn den gjør i Frankrike. Når den flyttes fra kjølige, tåkelagte franske vindistrikter og plantes i den solfylte amerikanske staten blir den litt villere og mer åpen.

Ukens vin Stonewood Pinot Noir, er en 100 % Californiavin av druen Pinot Noir. Det er lett å like en god hverdagsvin – ingen årgang – og kan lett bli en favoritt. Vinen har det klassiske aroma- og smaksbildet av bringebær og kirsebær, med myk og behagelig finish. Den har et streif av urter, levert i en bløt og solmoden struktur som er perfekt balansert – aldri i nærheten av å tippe over mot det søte og kokte. Den passer derfor godt til pizza og enkle kylling-, lam- og svinekjøttretter, men kan også fint nytes alene.

Stonewood Pinot Noir
Vinmonopolnummer: 5468701 (bestillingsutvalg)
Pris: 139,90 kr

Bestill vinen her

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.