Økologisk hvitvin – Pasqua SanZeno Chardonnay 2016

Helt naturlig til påskekosen 

Både produsenter og konsumenter er mer bevisste enn noen gang på hvordan produktene er fremstilt. Dette gjelder også vin. Hva med en frisk, økologisk hvitvin fra Italia i solveggen i påsken?

Økologisk hvitvin - Pasqua SanZeno Chardonnay 2016 Helt naturlig til påskekosen

Økologisk hvitvin – Pasqua SanZeno Chardonnay 2016

Gule epler, sitron og pære forent i en fruktig, mineralsk smak med fin og frisk syre. Og det er ikke noe lureri bak smaksopplevelsen; alle druene i Pasquas økologiske Chardonnay kommer fra 100 prosent økologisksertifiserte vinmarker.

Hvitvinen kan nytes til skalldyr, fisk, lyst kjøtt og svin, den passer også til grillmat, pasta og pizza, men vel så viktig: Den kan drikkes alene, eller som aperitif. Det er med andre ord en anvendelig vin den italienske vinprodusenten byr på.

Over 90 års erfaring

Pasqua familiens andre og tredje generasjons vinmakere

Dessuten er det ingen novise som står bak vinen. For to år siden feiret Pasqua 90-årsjubileum.
Det hele startet tilbake i 1925, da de tre brødrene Giorgio, Carlo og Umberto Pasqua kom til byen Verona i nordlige Italia og etablerte Pasqua Vigneti e Cantine.

Med tiden har både andre og tredje generasjon Pasqua videreført vinproduksjonen, og i dag er det Riccardo, Alessandro og Cecilia Pasqua samt Giovanni Nordera som styrer butikken.

Vingården drives i dag med det siste innen moderne teknologi etter store investeringer som ble gjort på midten av 2000-tallet. Vingården ligger i San Felice, som ligger nordøst for Verona, og består av 60 hektar med vinmark. I tillegg har Pasqua livslange kontrakter med dedikerte druedyrkere i Valpolicella-området, i Puglia og på Sicilia.

Oppnå enda bedre smak
Når man velger vin på boks, finnes det et triks for å oppnå en enda bedre smak: Å dekantere vinen.
Vin tilsettes nemlig svoveldioksid for å beskytte mot oksidering og for å unngå vekst av bakterier og gjær. Og vin på boks tilsettes gjerne mer enn vin på flakse, på grunn av sine større overflater.
Svovelen er i seg selv ikke farlig, da mengden er begrenset, men for å få frem vinens kvaliteter vil det være lurt å la den få lufte seg. Slik forsvinner den noe stikkende svovelduften, samtidig som vinens ekte smaker og dufter kommer tydeligere frem. Det er verdt et forsøk!

Helt naturlig til påskekosen – Økologisk hvitvin Pasqua SanZeno Chardonnay 2016

Vinmonopolnummer: 3212806
Volum: 300 cl
Pris: 399,90 kr

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.