Frisk til forrett

– Joël Delaunay Le Grand Ballon

Frisk til forrett - Joël Delaunay Le Grand BallonUkens vin er frisk sauvignon blanc, som egner seg ypperlig til lette forretter av fisk og grønnsaker – prøv den gjerne til asparges!

Produsenten Joel Delaunay holder til i hjerte av Loiredalen der Sauvignon Blancdruen er på sitt aller beste. Navnet på vinen ble til den dagen en av de mange luftballongene som pleier å fly i dette vakre området, landet midt i vingården til Joel.

Jordsmonnet her er en blanding av flint, leire og steiner, som franskmennene kaller perruches. Dette påvirker aroma og smak på vinen som er laget av kun sauvignon blancdruer. Den har en aroma preget av grønne urter, nesle og sitrus og en ung og fruktig smak med preg av grønne urter og sitrus. Den egner seg godt til lette forretter basert på fisk eller skalldyr eller rett og slett til gode grønnsaker, som f.eks. grønne asparges.

Vinmonopolnummer: 1453901
Joël Delaunay Le Grand Ballon
Pris: 127 kr
Bestill her

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.