Nye bobler fra Italia

– Tommasi Perla Appassionato Brut

tommasi-perla-appassionato-brutUkens vin er en boblende nyhet fra Lombardia laget på pinot noirdruen. Den kan fint nytes alene som en aperitif, men egner seg spesielt godt til fiskeretter.

I vinbransjen blir viner laget på tørkede druer (appassimentometoden) ofte diskvalifisert for videre seriøs vurdering. Fra gammelt av ansås vinene som vulgære i stilen, uten raffinement og som bulkproduserte for mest mulig profitt.

Sannheten er at kvantum over kvalitet er høyst gjeldende hos mange produsenter. Derfor jobber familiebedriften Tommasi, som holder til nord i Italia, sammen med flere andre produsenter i området for å motvirke dette. I hovedsak går arbeidet ut på å innføre reguleringer som ikke finnes i dag. Velproduserte, balanserte og finesseorienterte viner skal ikke trenge å lide på grunn av mindre kvalitetsorienterte produsenter.

I Norge er Tommasi mest kjent for å levere kraftige og fruktige rødviner som passer godt sammen med vår kjøttbaserte husmannskost. Ukens vin er derimot helt ny, og ble nylig introdusert på Vinmonopolet. Tommasi Perla Appasionato Brut er et godt valg hvis du er ute etter en tørr, frisk og sprudlende matvennlig vin. Den har fruktige innslag av gult eple og melon, og et solid preg av kalkmineraler. Unge friske bobler blir etterfulgt av mer integrerte og kremete. Gi den 30 minutter med luft, og fruktbildet utvikler seg til en langt mer kompleks bredde av frukter og mineraler, med innslag av grapefrukt og mandler.

Tommasi Perla Appassionato Brut
Vinmonopolnummer: 5419601 (bestillingsutvalget)
Pris: 139,90 kr

Bestill vinen her

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.