Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc 2015

Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc 2015Ukens utvalgte vin, ble lansert så sent som 6. mai på Vinmonopolet på selveste Sauvignon Blanc-dagen. Druesorten har nemlig en helt spesiell status hos Matua, da de var de første til å plante den på New Zealand.

Dette var tilbake i 1969, og ble av de aller fleste forståsegpåere ansett som et umulig prosjekt. I dag er Sauvignon Blanc fra New Zealand anerkjent over hele verden og Matua er New Zealands mest prisvinnende vinprodusent med en rekke internasjonale priser.

Lands & Legends er Matuas prestisjeserie av viner der kun de beste druene velges ut fra underregioner for å skape legendariske viner. Awatere Valley 2015-druene til Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc er høstet i Awatere Valley, en underregion i Marlborough som kjennetegnes som kjølig, tørr, vindfull, og ofte med en viss høyde. Dette gir vinen en helt egen karakteristikk.

En kjølig vår med frost resulterte i lavere avkastning, men en varm og tørr sommer førte til eksepsjonell kvalitet i det som ble produsert i 2015. Til Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc ble druene valgt med omhu for å skape en mest mulig uttrykksfull og unik vin.

Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc er en områdetypisk, velbalansert, fyldig hvitvin med en forfriskende smak av sitrus og solbær, og aroma av tropisk frukt, urter og hint av grillet ananas. Vinen er perfekt til lettere sommermat som salater og sjømat, men egner seg også godt alene.

Vinmonopolnummer: 1498501
Pris: 174,40 kr

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.