Toppårgang fra klassisk burgundhus

– Bouchard Bourgogne Réserve Chardonnay 2014

bouchard-bourgogne-reserve-chardonnay Toppårgang fra klassisk burgundhusKlassiske burgundere skal være lagringsdyktige og ha en syrestruktur som gir vin med potensial for lagring. De skal vise frem potensialet i druene, vinmarkene og i hver enkelt årgang. Naturen er ansvarlig for hva hver enkelt vin vil bli og 2014 er årgangen hvor kvaliteten er høy og avlingen liten, også for denne ypperlige chardonnayen!

Bouchard Aîné & Fils har en historie som produsent i Burgund som går tilbake til 1750, da Joseph Bouchard tok farens vinhandlerrøtter til Côte d’Or. Han hadde ikke egene vinmarker fra starten av, men  jobbet tett og godt med de lokale bøndene. Dette resulterte i en prosess hvor han var både vinhandler og vinmake, samt utviklet sin egen signatur på vinene som fortsatt kjennetegner huset den dag i dag; perfeksjonisme, autentisk stil og kvalitet!

Klassiske Burgundere skal være lagringsdyktige og hos Bouchard får du alltid en syrestruktur som gir vin med et herlig potensial for lagring. De skal vise frem potensialet i druene, vinmarkene og i hver enkelt årgang. Naturen er ansvarlig for hva hver enkelt vin vil bli!

I 2014 var våren i Burgund varm og tørr, noe som førte til tidlige knopper og en uventet blomstring tidlig i juni. Men 28. juni fikk de problemer – hagelbyger. Slik hadde det også vært i 2012 og 2013 noe som førte til store skader i Volnay, Pommard, Meursalt og Beaune.

Selv om ikke alle produsenter ble rammet like hardt, ble allikevel avlingen halvert. Sommeren var våt og kjølig, men med enkelte varme dager i juli. Forholdene ble verre i første halvdel av august. Det var lite sykdom på vinstokkene, men modningsprosessen gikk tregt.

Fra midten av august forbedret værforholdene seg med stort sett tørt vær og mye sol som fortsatte inn i september. Dette ga druene en jevn modning og innhøstingen startet rundt midten av september. September var solfylt og med en jevn, lett bris, som resulterte i delikate viner med god lagringsevne. Årgangen kombinerer rikheten fra 2012 og friskheten fra 2013. Alt i alt, en årgang hvor kvaliteten er høy og avlingen er liten!

Bouchard Bourgogne Réserve Chardonnay 2014

Denne klassiske burgunderen har en aromatisk duft av friske gule epler, blomster, honning og et streif av vanilje. Den er tørr med pent balanserende syre, flott fruktkonsentrasjon og en lang, behagelig avslutning. Denne er helt ypperlig i kombinasjon med fiske- og skalldyrsretter.

Vinmonopolnummer: 8056401
Pris: 159,90 kr

Bestill vinen her

.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.