Ukens vin: Valpolicella Ripasso Antiche Terre

Perfekt rødvin til rødt kjøtt!

Den italienske betegnelsen ripasso betyr at noen av druene i vinen har vært tørket. Det skaper en fyldig og mykere stil som passer perfekt til rødt kjøtt, som lam, okse og vilt. Ukens vin er intet unntak!

Perfekt rødvin til rødt kjøtt Valpolicella Ripasso Antiche TerreLuciano Sancassani har sammen med sin familie eid Antiche Terre i Veneto, siden begynnelsen av 1900-tallet, da hans bestefar startet vinproduksjon. Antiche Terre lager typiske viner fra området som passer godt til mat. Her ligger det velstelte vingårder som i disse dager er i ferd med å bytte til et helt økologisk landbruk. Høsten 2015 bygde Luciano en ny vingård som drives med moderne solcelleteknologi for å sikre en så bærekraftig og miljøvennlig praksis som mulig.

Klimaet er perfekt for vindyrking. Det vil si varme sommere, dempet av den maritime påvirkningen fra Gardasjøen.

Antiche Terre Ripasso er en fruktig vin med hint av kirsebær og mørk sjokolade på ettersmaken. Den er myk og fløyelsaktig med runde tanniner og balansert syre. Nå som vinteren fremdeles er over oss spiser vi mye rødt kjøtt, som lam, okse og vilt noe som passer ypperlig til denne vinen. I tillegg er den ikke så dum sammen med modne harde oster.

Perfekt rødvin til rødt kjøtt – Valpolicella Ripasso Antiche Terre

Vinmonopolnummer: 5220001
Pris: 154,90 kr

Bestill vinen her

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.