Carpineto Chianti Classico Riserva 2010

Carpineto Chianti Classico Riserva 2010 -Fruktig toscaner

Vinhuset Carpineto tar sine druer fra Toscanas mest prestisjefylte appellasjoner og er internasjonalt anerkjent for sine viner og spesielt deres fruktige karakterer. En av dem er Chianti Classico Riserva fra 2010.

Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo

Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo

Carpineto ble grunnlagt av Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo i 1967. De ønsket å produsere kvalitetsvin fra Chianti Classico. Duoen opparbeidet seg raskt et godt rykte og de elegante vinene vant frem i internasjonale konkurranser. Vinhuset tar sitt navn fra det greske ordet carpos som betyr frukt. Hovedfokuset er nemlig det å best mulig bevare druene og deres fruktige karakter. Carpineto er en av Toscanas topprodusenter, og har vingårder i noen av områdets mest prestisjefylte appellasjoner, og lager meget gode Supertoscanere. Deres Riserva flaskelagres fra 6- 12 måneder lenger enn det som er DOCG-kravet.

I dag er det andre generasjon som holder i trådene og videreutvikler Carpineto. Allikevel er de fortsatt tro mot fedrenes filosofi. Så i dag går innovasjon hånd i hånd med miljøvennlig produksjon og fornybar energi.

Carpineto Chianti Classico Riserva 2010, blir produsert ved temperaturkontrollert gjæring på ståldunker. Så er det lagring på fat i minimum 12 måneder som gjelder, avhengig av årgang på slavonske og franske fat. Deretter får vinen et kort opphold på ståltanker før tapping. Etter tappingen modnes vinen i produsentens egen kjeller. Hos Carpineto lagrer de vinen alltid mer enn de to årene som er påbudt for Chianti Classico Riserva.

Vinmonopolnummer: 2898001

Pris: 199,90 kr

Her finner du den på vinmonopolet

Vinhuset Carpineto sine vinranker

Vinhuset Carpineto sine vinranker

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.