Ukens vin: Sieur D’Arques Première Bulle Brut 2012

Verdens første bobler er ikke fra Champagne!

Denne flotte cuveen er oppkalt etter det som kanskje er en av tidenes beste oppfinnelser – musserende vin. Navnet, oversatt til norsk betyr den første boblen og henviser til den mirakuløse tilblivelsen, produsert av munker i i Languedoc i Sør-Frankrike. Disse munkene ble så tilkalt av Dom Perignon til Champagne for å hjelpe til med å utvikle det som i dag er en av de mest prestisjefylte champagnene i verden.

I 1531 skapte Benediktinermunker ved klosteret St Hilaire i nærheten av Limoux i Frankrike den første musserende vinen i verden og det man kaller Blanquette de Limoux ble til. De første skriftlige referansene kommer fra overhodet i i regionen den gang, Sieur d’Arques, som drakk vinen for å feire seirene sine. Fire århundrer senere, i 1946, oppkalte grunnleggerne av vingården som produserer boblene den etter nettopp Sieur d’Arques. Vingården ligger i Limoux, 25 km fra Carcassonne, og er en stor aktør i Languedocs vinindustri.

Sieur D’Arques har tidligere blitt kåret til årets franske vingård. Première Bulle har også blitt vurdert som enestående av flere internasjonale juryer, og derav mottatt flere utmerkelser og gullmedaljer.

Première Bulle Brut er en blend av 90% Mauzac, 5% Chenin og 5% Chardonnay.  Den er lett, fruktig og har deilige slanke bobler. Fargen er svakt gul med grønne innslag. Aromaen er floral med hint av akasie, hagtorn og hvite frukter. Druene er høstet for hånd og den er laget med tradisjonell vinifikasjon og lagret i 18 måneder. Med prisen er dette kanskje det absolutt beste alternativet til det som klassifiseres som ekte champagne! En perfekt vin for festlige anledninger og som aperitif – uten eller med kanapeer! Serveres best ved 7-8°C.

Sieur D’Arques Première Bulle Brut 2012
Varenummer: 222501
Pris: 165,70 kr

Bestill vinen her

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.