Lun rødvin til typisk høstmat

– Vite Mia Biologico Rosso 2015

Vite Mia Biologico Rosso 2015Er du glad i fruktige, modne rødviner som passer godt sammen med mye av vår typiske høstmat, er viner fra Puglia-regionen kanskje noe for deg? Landskapet sør i Italia er svært variert og klimaet er tørt, varmt og solfylt og det rike jordsmonnet gjør det mulig å gro stort sett hva som helst. Regionen er i tillegg omgitt av Middelhavet på tre sider, noe du kan smake i vinen.

Vite Mia Rosso er en typisk representant for sitt distrikt med sin dype røde farge og lilla kant. Den har en intens, ren duft og smak av moreller, røde bær, bjørnebær og litt salt sjøluft. Den er saftig med myke tanniner og lang ettersmak.

Vinen er 100 % økologisk, laget av 50 % primitivo og 50 % Negroamaro og råvarene er hentet fra eldre vinstokker fra små vingårder i regionen. Det at druene kommer fra eldre vinstokker gir vinen mer smak og mer intensitet.

Vite Mia er en godt balansert og ikke for tung. Den er derfor enkel å harmonere med typiske enkle fredagsretter, som italienske skinker og salamier og pizza. I tillegg passer den fint sammen med tomatbaserte pastaretter og vilt.

Vite Mia Biologico Rosso 2015 (Bestillingsutvalget)
Vinmonopolnummer: 3867001
Pris: 149,90 kr

Bestill vinen her

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.